Europa Conference League

«Καθάρισε» την Ολίμπια και μπήκε με το «δεξί» στην Ευρώπη η Λιλ

Με δύο γκολ στη λήξη του κάθε ημιχρόνου, η Λιλ νίκησε 2-0 στο «Μετροπόλ» την Ολίμπια Λιουμπλιάνα στην πρεμιέρα του Europa Conference league και ξεκίνησε ιδανικά την προσπάθεια πρόκρισης.

Με γκολ των Ντέιβιντ με πέναλτι και Γιαζιτσί στις καθυστερήσεις, η Λιλ νίκησε σχετικά άνετα στο «Μετροπόλ» 2-0 την Ολίμπια Λιουμπλιάνα στην πρεμιέρα του πρώτου ομίλου του Europa Conference League και ξεκίνησε με το «δεξί», ούσα φαβορί του γκρουπ, την προσπάθεια να προκριθεί στα πλέι οφ της τρίτης τη τάξει ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, περιμένοντας την Πέμπτη και το αποτέλεσμα στο Σλόβαν Μπρατισλάβας-Κλάκσβικ.

Οι παίκτες της Λιλ μπήκαν πιο δυνατά στο ματς και πίεσαν την εστία των Σλοβένων, χωρίς να καταφέρουν να δημιουργήσουν κάποια αξιόλογη ευκαιρία στο πρώτο 20λεπτο, πλην αυτής του Χάραλντσον στο 11’. Μετά το εικοσάλεπτο, άρχισαν οι φάσεις για τους «λιλουά» με όλους τους μεσοεπιθετικούς των γηπεδούχων να πρωταγωνιστούν. Έτσι, στο 41’, ο Ντόφο ανέτρεψε τον Χάραλντσον μέσα στην περιοχή, η φάση εξετάστηκε από το VAR, που απεφάνθη πέναλτι, κι ο Ντέιβιντ ανέλαβε την εκτέλεση για το 1-0.

Μέχρι το 60’, ο Ντέιβιντ έχασε δυο-τρεις ευκαιρίες για να διπλασιάσει τα τέρματα των Γάλλων, με τους Σλοβένους να αρχίζουν να απειλούν σιγά-σιγά την εστία του Σεβαλιέ. Στο 74’, ο Φεντίντα έχασε μια καλή ευκαιρία για την Ολίμπια και στο 75’ το ίδιο έκανε κι ο Χόρχε Σίλβα, με τους φιλοξενούμενους να έχουν αρχίσει να εγκαθίστανται γύρω-γύρω από την εστία του Σεβαλιέ με τις στημένες φάσεις που κέρδιζαν. Ο Αλεξσάντρο έχασε μια καλή ευκαιρία για τους γηπεδούχους, οι οποίοι άντεχαν στην πίεση των Σλοβένων κι έβγαιναν στις επικίνδυνες αντεπιθέσεις. Έτσι, ο Γιαζιτσί εκμεταλλεύτηκε το λάθος στο μακρινό πλάγιο των Σλοβένων, μπήκε με ταχύτητα στην αντίπαλη περιοχή και με άψογο πλασέ «εκτέλεσε» τον Βίντοβσεκ για να διαμορφώσει το τελικό 2-0 στο 94'.


Αναλυτικά, το πρόγραμμα:

Τετάρτη 20/9
Λιλ-Ολίμπια Λιουμπλιάνα 2-0

Πέμπτη 21/9
Σλόβαν Μπρατισλάβας-Κλάκσβικ 22:00

Η επόμενη (δεύτερη) αγωνιστική (5/10):
Κλάκσβικ-Λιλ 19:45

Ολίμπια Λιουμπλιάνα-Σλόβαν Μπρατισλάβας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x